ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Το Σάββατο 30/9/23 στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) πραγματοποιήθηκε συνάντηση με κοινωνικούς λειτουργούς που εργάζονται σε υπηρεσίες, δομές και προγράμματα του δήμου Αθηναίων, με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων-δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και η διερεύνηση της δυνατότητας παρέμβασης από το Π.Τ. Αττικής σχετικά με αυτά.

Τα θέματα συζήτησης, επικεντρώθηκαν στην υποστελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών, στις επισφαλείς εργασιακές συνθήκες, στις πολλές ταχύτητες εργαζομένων (COVID, ΣΜΕ, ΕΣΠΑ), καθώς και στην καταγραφή προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή πρακτική οι Κοινωνικοί Λειτουργοί.

Αναφορικά με το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», χαρακτηριστικό είναι οτι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι περισσότεροι έναντι των μόνιμων υπαλλήλων του δήμου. Κάτι που αναδεικνύει την τραγική υποστελέχωση του προγράμματος, καθώς εργαζόμενοι, αναλώσιμοι με ημερομηνία λήξης, έχουν αντικαταστήσει το μόνιμο προσωπικό που θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε διαμέρισμα. Επίσης σε δομές όπως οι Λέσχες Φιλίας δεν περιλαμβάνουν τους Κοινωνικούς Λειτουργούς στη στελέχωσή τους.

Παράλληλα, η έλλειψη συντονισμού των υπηρεσιών του δήμου, η μη σωστή διάχυση της πληροφορίας μεταξύ των υπηρεσιών λόγω του ότι είναι διασπασμένες και δεν υπάρχει στην πράξη δίαυλος επικοινωνίας, η απουσία διασύνδεσης με άλλες δομές του δήμου όπως Κέντρο Κοινότητας, ΚΥΑΔΑ κλπ αποτελούν μείζονα ζητήματα των συναδέλφων.
Η απουσία εκπαίδευσης και εποπτείας, τα αλλότρια καθήκοντα, η έμφαση στην ποσοτική και όχι στην ποιοτική δουλειά των συναδέλφων, η συνεχής προσπάθεια για διαφύλαξη και διασφάλιση του απορρήτου που δεν επιτυγχάνεται πάντα, η ικανοποίηση χιλιάδων αιτημάτων από το προσωπικό που δεν επαρκεί, η απουσία συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας που έχουν οδηγήσει αρκετούς συνάδελφους ακόμη και σε παραίτηση είναι σημαντικά προβλήματα που αναδείχθηκαν από τη συνάντηση αυτή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι συνάδελφοι εξέφρασαν την αγωνία και την ανησυχία τους σχετικά με τη λήξη των συμβάσεων και την επικείμενη ανανέωση τους καθώς είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί η συνέχιση τόσο του προσωπικού όσο και των υπηρεσιών που παρέχουν.

Κλείνοντας την εποικοδομητική αυτή συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής τόνισαν ότι τα ζητήματα που προέκυψαν χρήζουν άμεσης παρέμβασης ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εργασία τους, με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον των ευάλωτων ομάδων που εξυπηρετούν. Παράλληλα, τόνισαν πως τόσο η υποστελέχωση των υπηρεσιών στον δήμο Αθηναίων όσο και ο αυξανόμενος όγκος των περιστατικών αναδεικνύει πολύ έντονα την ανάγκη στελέχωσης και ουσιαστικής ανάπτυξης των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Ως Περιφερειακό Τμήμα Αττικής, σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά σε δράσεις-παρεμβάσεις που διοργανώνονται από το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής. Δεδομένου, ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στη συνάντηση αυτή θα μπορούσε να ήταν πιο μαζική, θα θέλαμε να μας αποστείλετε στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. σκέψεις, παρατηρήσεις και προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να οργανωθεί η επόμενη συνάντηση με ακόμη περισσότερους συναδέλφους που εργάζονται στον δήμο Αθηναίων.

Άλλωστε είναι σημαντικό, να αλληλεπιδρούμε και να ανοίγουμε κανάλια επικοινωνίας μεταξύ μας.

Εκ του ΠΣ ΣΚΛΕ Αττικής

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 12:34

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.