Δελτίο τύπου για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής ΣΚΛΕ, τιμά τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ως Κοινωνικοί Λειτουργοί, εμπνεόμαστε από τους αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία ενάντια στο φασισμό. Ενάντια σε εκείνο το αυγό του φιδιού που συνεχίζει να εκκολάπτεται. Ως Κοινωνικοί Λειτουργοί που παρέχουμε σε όλους και όλες χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς υπηρεσίες εστιασμένες στον άνθρωπο και τις ανάγκες του σπάζοντας το στίγμα, το ρατσισμό, το φασισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό οφείλουμε να σταθούμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Ειδικά, φέτος που συμπληρώνονται 50 χρόνια από την επέτειο του Πολυτεχνείου είναι πιο αναγκαία από ποτέ η μαζική συμμετοχή μας στις πορείες που διοργανώνονται από άκρη σε άκρη όλης της χώρας.

Οφείλουμε να δώσουμε το παρών, σε μια συγκυρία που στην Παλαιστίνη υπάρχουν καθημερινά χιλιάδες νεκρά παιδιά, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και να εναντιωθούμε σε αυτή τη σφαγή που συντελείται στη Γάζα. Άλλωστε, η Κοινωνική Εργασία μας έχει διδάξει να αντιπαλεύουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό και το φασισμό.

Ως Περιφερειακό Τμήμα Αττικής ΣΚΛΕ, καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους στην Αττική, όλες και όλους και τους εξυπηρετούμενούς μας να συμμετάσχουν μαζικά στα καλέσματα των εργατικών κέντρων, σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, μαθητικών συμβουλίων, συλλόγων γυναικών και λοιπών φορέων και να δώσουν ηχηρή απάντηση απέναντι στο φασισμό την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στη μεγάλη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.  

Παράλληλα ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι την Πέμπτη 16/11/2023 και ώρα 10:00, αντιπροσωπεία από το ΔΣ του ΣΚΛΕ θα αποτίσει φόρο τιμής με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της εξέγερσης στο χώρο του Πολυτεχνείου, κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά και αποτελεί ιστορική στιγμή για τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ).  


Κλείνοντας, παραθέτουμε κάποιους στίχους από το «Ημερολόγιο μιας εβδομάδας» του Πολυτεχνείου που γράφτηκε από τον Γιάννη Ρίτσο τις ημέρες των γεγονότων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973:

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 1973

«Ωραία παιδιά με τα μεγάλα μάτια σαν εκκλησίες χωρίς στασίδια,
ωραία παιδιά δικά μας με τη μεγάλη θλίψη των ανδρείων,
αψήφιστοι, όρθιοι στα Προπύλαια στον πέτρινο αέρα, έτοιμο χέρι,
έτοιμο μάτι πως μεγαλώνει το μπόι, το βήμα κι η παλάμη του ανθρώπου…»

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 14:37

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.