Δελτίο Τύπου για τη Δράση: «Εκπαιδευτικές-Ενημερωτικές Μεταβιβάσεις».

Το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΝΠΔΔ), στα πλαίσια της ενημέρωσης και της καλύτερης δικτύωσης και διασύνδεσης με τα μέλη του ξεκίνησε τη Δράση με τίτλο: «Εκπαιδευτικές-Ενημερωτικές Μεταβιβάσεις». Στόχος της δράσης αυτής είναι η δημιουργία ενός σταθερού πλαισίου ενημερωτικής και επιμορφωτικής συνδιαλλαγής όπου συνάδελφοι/ισσες θα παρουσιάζουν υπηρεσίες, προγράμματα, δράσεις, πιλοτικές εφαρμογές, εργαλεία, πρωτόκολλα καθώς και πρωτοβουλίες Κοινωνικών Λειτουργών. Τα μέλη του  Περιφερειακού Τμήματος Αττικής ΣΚΛΕ, θα μπορούν μέσα από τη δράση αυτή να συζητούν, να αλληλοεπιδρούν, να επεξεργάζονται, να αποκτούν και να μοιράζονται νέες γνώσεις, καινούργια δεδομένα, ιδέες και πρακτικές. 

Η πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/11/2022 με την Μονάδα Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης του ΟΚΑΝΑ, η οποία απευθύνεται σε νεαρούς χρήστες παράνομων ουσιών (13-25 ετών) με παραβατική συμπεριφορά, με στόχο την έγκαιρη παρέμβαση είτε σε περίπτωση σύλληψης τους από τις διωκτικές αρχές είτε σε περίπτωση απευθείας παραπομπής τους από τις διωκτικές αρχές, ακόμη και όταν δεν υπάρχει σύλληψη. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης η συνάδελφος  Τσιάρα Ευαγγελία, Κοινωνική Λειτουργός της Μονάδας εστίασε στον ρόλο του Κοινωνικού Λειτουργού, στους σκοπούς, στην υποστήριξη, στην παροχή των συμβουλευτικών υπηρεσιών στα άτομα τα οποία έχουν συλληφθεί καθώς και σε μέλη της οικογένειας τους, στην διασύνδεση με την κοινότητα καθώς και στην παραπομπή σε λοιπούς φορείς και υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος της παρουσίασης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με συναδέλφους και υπήρξε γόνιμος διάλογος μέσω της ανταλλαγής απόψεων.  

Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά και στις υπόλοιπες παρουσιάσεις, οι οποίες θα γίνονται διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής ZOOM, την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, στις 18:30 μ.μ με διάρκεια μίας ώρας. Όσοι και όσες συνάδελφοι /ισσες επιθυμούν ακόμη να συμμετάσχουν με παρουσίαση στη δράση αυτή θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα στο σύνδεσμο που ακολουθεί: https://forms.gle/DaCFpCLxqh2KfJX57


Η επόμενη συνάντηση, εκτάκτως λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, θα γίνει την Τρίτη 20/12/2022.

Θα ενημερωθούμε για το πρόγραμμα ΕΞΕΛΙΞΙΣ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Πρόκειται για πρόγραμμα άμεσης πρόσβασης και μείωσης της βλάβης το οποίο απευθύνεται σε έναν ιδιαίτερα επιβαρυμένο και κοινωνικά αποκλεισμένο πληθυσμό, αυτόν των εξαρτημένων ατόμων, όπου και η πλειοψηφία διαβιεί στο δρόμο. Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν τόσο δράσεις προσέγγισης χρηστών στον δρόμο (street-work) όσο και τη λειτουργία ειδικών χώρων διημέρευσης εξαρτημένων ατόμων (στέκια). Η προσέγγιση του ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ δεν αποκλείει τον μακροπρόθεσμο στόχο της ένταξης σε θεραπεία και επίτευξης της αποχής, ωστόσο, δεν τον θέτει ως προϋπόθεση για την παροχή υποστήριξης.

Περισσότερα στη  διαδικτυακή μας συνάντηση των μελών του ΠΤ Αττικής ΣΚΛΕ την Τρίτη  20/12 στις 18:30...

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 16:53

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.