ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΙ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜA»

Στην ημερίδα με τίτλο «ΠΑΙ-ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ» στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, η οποία διεξήχθη στις 25/11/22, συμμετείχε το Περιφερειακό τμήμα Αττικής ΣΚΛΕ με την παρουσία της κ. Ταβουλαρέα Ματίνας, γενικής γραμματέως του τμήματος,  με θέμα την Κακοποίηση και παραμέληση του παιδιού. Η ενότητα της αφορούσε στην παιδική προστασία στην τοπική αυτοδιοίκηση, η ίδια εστίασε στην  Παιδική προστασία στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Δικτύωση Υπηρεσιών , στα προβλήματα που εντοπίζονται στο Δημόσιο Σύστημα Παιδικής Προστασίας στην Ελλάδα καθώς και στις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ισλανδία.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, της διεύθυνσης των σχολείων καθώς και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου για το φαινόμενο της κακοποίησης και της παραμέλησης του παιδιού, η δυνατότητα των γονέων, των εκπαιδευτικών, της διεύθυνσης των σχολείων καθώς και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου να αναγνωρίζουν μορφές κακοποίησης, η ανάδειξη των τρόπων χειρισμού περιστατικών κακοποίησης και της παραμέλησης του παιδιού από επαγγελματίες στο χώρο της παιδικής προστασίας και της εκπαίδευσης. Αξίζει να αναφερθεί ότι άλλες θεματικές ενότητες της ημερίδας εστίασαν στο Νομικό πλαίσιο της παιδικής προστασίας όπου μίλησε νομικός σύμβουλος, στα δικαιώματα του παιδιού, στην παραμέληση και στην κακοποίηση, στην αναγνώριση και πρόληψη περιστατικών κακοποίησης του παιδιού αλλά και στην αποϊδρυματοποίηση.

Η ημερίδα ήταν μια συνδιοργάνωση τεσσάρων φορέων, του ΜΕΟ, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και του Χαμόγελο του παιδιού.
 Στο τέλος της ημερίδας ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με το κοινό για θέματα που άπτονται της παιδικής προστασίας στο Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 02:04

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.