Δελτίο Τύπου για Κινητοποιήσεις του Περιφερειακού Τμήματος ΣΚΛΕ Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας

Ηράκλειο, 22/03/2023

Το ΠΣ ΣΚΛΕ Κρήτης χαιρετίζει όλες και όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν και στήριξαν τις κινητοποιήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας, 21/03/2023. Αυτή την Ημέρα Γιορτής για την Κοινωνική Εργασία, ο ΣΚΛΕ φέτος αποφάσισε να την μετατρέψει σε Ημέρα Αγώνα κηρύσσοντας την πρώτη Απεργία των Κοινωνικών Λειτουργών στη Χώρα μας, με την κάλυψη από δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και Σωματεία.

Σε αυτό το πλαίσιο το ΠΣ οργάνωσε και πραγματοποίησε κινητοποιήσεις σε Ηράκλειο και Χανιά.
Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Περιφέρεια Κρήτης και στη συνέχεια αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κο Αρναουτάκη στον οποίο επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα του ΠΣ ΣΚΛΕ. Παρόμοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την αντιδήμαρχο κοινωνικών υπηρεσιών Δήμου Ηρακλείου κα Παπαδάκη.

Στα Χανιά τα μέλη του ΠΤ Κρήτης συγκεντρώθηκαν στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, όπου συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη κο Καλογερή, με τον οποίο συζήτησαν τα αιτήματα του ΣΚΛΕ.

Σε όλες τις παραπάνω συναντήσεις τα μέλη του ΠΣ ΣΚΛΕ Κρήτης τόνισαν την αναγκαιότητα για Δημόσιο Δωρεάν και ενιαίο σύστημα Πρόνοιας-Κοινωνικής Πολιτικής.

Επιπλέον, χαιρετίζουμε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για την απόφαση στήριξης της Απεργίας και τους συναδέλφους από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΠΑΓΝΗ για το λεπτομερές και καίριο Δελτίο Τύπου τους για την ημέρα Δράσης της Κοινωνικής Εργασίας και την κατάσταση στις κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων.

Τέλος, με συγκίνηση χαιρετίζουμε τον Φοιτητικό Σύλλογο ΣΕΥΠ του ΕΛΜΕΠΑ, τόσο για την απόφαση συμμετοχής στην Απεργία, όσο και για την μαζική συμμετοχή και έμπρακτη στήριξη των μελλοντικών συναδέλφων μας, φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας.  

Η πρώτη Απεργία των Κοινωνικών Λειτουργών με τη συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων σε όλη την χώρα εκπέμπει το μήνυμα πως ότι κατακτιέται, κατακτιέται μέσα από συλλογικούς αγώνες.
Διεκδικούμε:
•    Αποκλειστικά Δημόσιο, δωρεάν, ενιαίο σύστημα Πρόνοιας-Κοινωνικής Πολιτικής.
•    Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για στελέχωση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών.
•    Μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επικουρικών και αναπληρωτών συναδέλφων.
•    Κατάργηση της διάκρισης ΠΕ ΤΕ. Ενιαίος κλάδος Κοινωνικών Λειτουργών και προστασία των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.
•    Άμεση λήψη μέτρων για την καταγραφή, την πρόληψη και την αντιμετώπιση επαγγελματικού κινδύνου (ΜΑΠ, προστασία κατά τις διαδικασίες Εισαγγελικών παραγγελιών-κοινωνικών διερευνήσεων κτλ).
•    Ένταξη στα ΒΑΕ σε νοσοκομεία, κλειστές δομές κτλ.
•    Ένταξη στη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
•    Πρακτική άσκηση των φοιτητών με πλήρεις αποδοχές και εργασιακά δικαιώματα.
•    Εκπαίδευση, μετεκπαίδευση και κλινική εποπτεία όλων των Κοινωνικών λειτουργών με κρατική χρηματοδότηση από δημόσιους φορείς παιδείας, υγείας, δικαιοσύνης, χωρίς καμία εμπλοκή των επιχειρηματικών ομίλων.

Εκ του ΠΣ ΣΚΛΕ Κρήτης

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.