ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΚΛΕ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2024

Κάθε χρόνο, η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας γιορτάζεται την 3η Τρίτη κάθε Μάρτη όπως ορίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW). Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας έχει οριστεί για τις 19 Μαρτίου και είναι αφιερωμένη στην προαγωγή της ευζωίας, «Από το ζην στο ευ ζην». Συνοδεύεται από το μήνυμα: «Buen Vivir: Κοινό Μέλλον για Μετασχηματιστική Αλλαγή», το οποίο έχει τις ρίζες του στην Παγκόσμια Ατζέντα της Οικοσυστημικής Προσέγγισης των κοινωνιών και τονίζει την ανάγκη οι κοινωνικοί λειτουργοί να αφουγκράζονται διαρκώς τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και να απαντούν σε αυτές με βάση τις αξίες της κοινωνικής εργασίας, όπως ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και μοναδικότητα, την αυτοδιάθεση και την ατομική ελευθερία.

Κατά την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας, τιμούμε τον ανεκτίμητο ρόλο των κοινωνικών λειτουργών στην προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, αλλά παράλληλα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις τρομακτικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουμε στον κλάδο μας, με συνέπεια την υποβάθμιση των Υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες, ιδίως των πιο ευάλωτων αυτών, αλλά και το δυσανάλογο βάρος που επωμίζονται οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσές μας.

Διαδραματίζουμε ουσιαστικό ρόλο στην υποστήριξη ευάλωτων ομάδων και στη δημιουργία κοινωνιών που τιμούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ωστόσο, παρά την σημαντική αυτή συνεισφορά, δεν πρέπει να παραβλέπουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Στην χώρα μας δυστυχώς ζητούμενο ακόμα παραμένει η επιβίωση για εκατομμύρια συμπολίτες μας, καθώς οι πολιτικές λιτότητας, η ακρίβεια, η διάλυση του κράτους πρόνοιας διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό πλαίσιο.

Ως κοινωνικοί/ες λειτουργοί οφείλουμε να είμαστε συνήγοροι των ανθρώπων που δεν έχουν φωνή!

Καλούμε την Πολιτεία, όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων και την κοινωνία να στηρίξουν το έργο των κοινωνικών λειτουργών στη χώρα μας, παρέχοντας τους τα απαραίτητα μέσα και αναγνωρίζοντας την σημασία του έργου τους στην διαμόρφωση μιας πιο δίκαιης, συμπεριληπτικής και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίας.


Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου ΣΚΛΕ Νοτίου Αιγαίου

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.