ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τις Δράσεις - Συναντήσεις του Π.Τ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΚΛΕ 1ου εξαμήνου 2022

Στο Σχέδιο Δράσεων του Περιφερειακού Τμήματος ΣΚΛΕ Αττικής, ζωτικής σημασίας, αποτελούν οι δια ζώσης συναντήσεις με τους συναδέλφους στους χώρους εργασίας, με σκοπό την ανάδειξη προβλημάτων, προκλήσεων και δυσκολιών που αντιμετωπίζει διαχρονικά ο κλάδος. Όλο αυτό το διάστημα, στο πλαίσιο της δικτύωσης, της διασύνδεσης, της συνεργασίας, των διεκδικήσεων και της επικοινωνίας μεταξύ των μελών του Περιφερειακού Τμήματος ΣΚΛΕ Αττικής, υλοποιήθηκε μια σειρά δράσεων, παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών η οποία θα συνεχιστεί με αμείωτο ενδιαφέρον στο προσεχές μέλλον. 

Στις 24 Μαΐου το ΠΤ Αττικής στήριξε την απεργία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συμμετείχε στην πορεία με αίτημα τη Στελέχωση των Κοινωνικών Υπηρεσιών και τη Μονιμοποίηση των Συμβασιούχων όλων των Κοινωνικών Δομών.

   

Η πρώτη συνάντηση με συναδέλφους, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Μαϊου 2022, στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ, παρουσία του Προϊσταμένου της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Δημήτρη Ι.Βεζυράκη καθώς και της Προέδρου εργαζομένων του Νοσοκομείου, Βούλας Πάκου η οποία ασκεί το επάγγελμα της Κοινωνικής Λειτουργού. Παρόντες επίσης, στη συνάντηση ήταν συνάδελφοι/ισσες. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος ενώ σχεδιάστηκε από κοινού το πλάνο δράσης στο πλαίσιο προετοιμασίας ημερίδας στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. 

 Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ΨΝΑ Δαφνί. Εκεί, έγινε συζήτηση με συναδέλφους/ισσες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου ενώ προβλήθηκε η ταινία του ΚΟΙΣΠΕ «ΔΙΑΠΛΟΥΣ»: Ιστορίες Ελπίδας.

  

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, ημέρα που ξεκινούσε σε δεύτερο βαθμό η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών, συμμετείχε μαζικά το Περιφερειακό Τμήμα ΣΚΛΕ Αττικής για να δηλώσει εμπράκτως την αντίθεση του σε κάθε μορφή ρατσιστικής, ακραίας, φασιστικής και ναζιστικής συμπεριφοράς αλλά και να δηλώσει την αντίθεση του στην «εκκόλαψη του αυγού του φιδιού».

   

 Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, με κοινωνικές/ούς λειτουργούς της Περιφέρειας και των Δήμων Νοτίων Προαστίων. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων, η αλληλεπίδραση καθώς και η ανάδειξη ζητημάτων του κλάδου όπως η υποστελέχωση των Δήμων και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αξίζει να σημειωθεί πως στην συνάντηση συμμετείχαν στην εποικοδομητική συζήτηση συνάδελφοι/ισσες από όλα τα προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής των Δήμων Αγίου Δημητρίου, Νέας Σμύρνης, Αργυρούπολης Ελληνικού, αλλά και από την Περιφέρεια Νοτίου Τομέα.

   

Στις 1-2-3 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε το 23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΣΚΛΕ Αττικής, παρευρέθησαν εκεί και αντάλλαξαν σκέψεις-απόψεις με συναδέλφους/ισσες που βρίσκονταν στον χώρο του Φεστιβάλ.

   

 Την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη  στην Ανοιχτή Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο και Ευάλωτων Ομάδων Ελαιώνα Αττικής  καθώς πληροφορηθήκαμε ότι στις 30/6/2022 θα έληγαν οι συμβάσεις εργασίας των Κοινωνικών Λειτουργών που εργάζονται στη Δομή Ελαιώνα ως υπάλληλοι της ΕΑΤΑ του Δήμου Αθηναίων.  Έπειτα από συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με συναδέλφους/ισσες στη δομή κατέστη σαφές σε όλους τους τόνους ότι η διακοπή της εργασίας των Κοινωνικών Λειτουργών θα έχει ως συνέπεια την αιφνίδια διακοπή παροχής υπηρεσιών επείγουσας κοινωνικής φροντίδας στους φιλοξενούμενους της δομή. Παράλληλα, επισημάνθηκε οτι οι συνάδελφοι/ισσες που εργάζονται στη δομή του Ελαιώνα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι  απαίτηση όλων η άμεση επαναπρόσληψη του αντίστοιχου προσωπικού για το βέλτιστο συμφέρον των εξυπηρετουμένων. 

  

Last modified on Thursday, 17 November 2022 01:28

Facebook

Επικοινωνία

 

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

 

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.