Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη στο Κατάστημα των Κλειστών Φυλακών Κέρκυρας

Επίσκεψη  του Περιφερειακού Συμβουλίου του Π.Τ. Ιονίων Νήσων ΣΚΛΕ στο Κατάστημα  των Κλειστών Φυλακών Κέρκυρας

Συνάντηση ενημέρωσης - συνεργασίας πραγματοποίησε την Πέμπτη 26/10  το Περιφερειακό Συμβούλιο του Π.Τ. Ιονίων Νήσων του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας με τη Δ/ντρια των Κλειστών Φυλακών Κέρκυρας κ. Σταύρου Λαμπρινή.

Το Περιφερειακό  Συμβούλιο  του Π. Τ. Ιονίων Νήσων του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας ενημέρωσε για τους σκοπούς και στόχους του ΣΚΛΕ καθώς και για θέματα που αφορούν κοινωνικά προβλήματα και ειδικότερα στην αναγκαιότητα κοινωνικής ενσωμάτωσης και επανένταξης ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι πρώην κρατούμενοι σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Η Δ/ντρια των φυλακών Κέρκυρας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σωφρονιστικό κατάστημα αναφορικά με τις εγκαταστάσεις, τον υπερπληθυσμό,  την έλλειψη προσωπικού και τα λειτουργικά θέματα που καθιστούν τις συνθήκες δύσκολες για τους κρατούμενους αλλά και για το προσωπικό. 

Επισημάνθηκε η έλλειψη βασικών και πολύ σημαντικών ειδικοτήτων, όπως Κοινωνικών Eπιστημόνων αλλά και Ιατρού. Ειδικότερα από το 2011 αν και υπάρχει στο οργανόγραμμα, δεν έχει καλυφθεί η κενή θέση Κοινωνικού Λειτουργού, και η θέση γιατρού καλύπτεται από τη θέση αγροτικού ιατρού, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ζητήματα στην ομαλή λειτουργία των φυλακών αλλά και στην διαχείριση ζητημάτων αναφορικά με την επανένταξη, τη δημιουργία ευκαιριών εκπαίδευσης και κατάρτισης και κυρίως της σύνδεσης των φυλακών με την κοινότητα. 

Από την πλευρά του Συλλόγου υπήρξε  η δέσμευση  για την  διεκδίκηση προς το  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη της άμεσης κάλυψης των κενών θέσεων Κοινωνικού Λειτουργού στο κλειστό κατάστημα κράτησης της Κέρκυρας.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζονται μια σειρά συνεργασιών και δράσεων  Περιφερειακό Τμήματος Ιονίων Νήσων του Συνδέσμου  Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας με στόχο τη συνεργασία με φορείς και ομάδες πολιτών στην προσπάθεια ο χώρος των φυλακών από χώρο φύλαξης να αλλάξει σε δομή με στόχο την επανένταξη των κρατουμένων και τη μείωση της υποτροπής. 

Αθήνα 1/11/2022

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.