Δήλωση συμπαράστασης από μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ΣΚΛΕ στον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι
23-09-2025
Το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής ΣΚΛΕ, θέλοντας να εκφράσει την αμέριστη στήριξη του στον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι, πατέρα ενός εκ των 57 θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών που βρίσκεται στην 9η μέρα απεργίας πείνας με σκοπό την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του, δηλαδή την εκταφή του γιου του, παρέστη σήμερα στο σημείο που είναι γραμμένο το όνομα του, στο άτυπο μνημείο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, ώστε να σταθεί στο πλευρό του και να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράστασή του.
Ως Περιφερειακό Τμήμα Αττικής ΣΚΛΕ στεκόμαστε δίπλα στον Πάνο Ρούτσι και σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Για τον λόγο αυτό καλούμε κάθε εργαζόμενο να εκφράσει με κάθε τρόπο και μέσο την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του.
Ως κοινωνικοί λειτουργοί υπερασπιζόμαστε τη ζωή, την αξιοπρέπεια και τη Δικαιοσύνη. Άλλωστε η κοινωνική εργασία είναι συνεχής αγώνας ενάντια στην αδικία, στην κάλυψη των ευθυνών και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. Στεκόμαστε δίπλα στον Πάνο Ρούτσι και στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών και απαιτούμε: Καμία συγκάλυψη, απόδοση όλων των ευθυνών, ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας στις υποδομές της Χώρες.
Η κοινωνία δεν μπορεί να αποδεχτεί καμία συγκάλυψη και καμία ατιμωρησία.
To έγκλημα των Τεμπών και η ανάγκη να αποδοθούν όλες οι ευθύνες είναι μια κρίσιμη στιγμή για τη συνοχή στην κοινωνία μας και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Δεν θα σωπάσουμε, δεν θα υποχωρήσουμε για να μην υπάρξουν άλλα Τέμπη.
Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου