Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση του ΠΤ Αττικής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Θέατρο Τρένο στο Ρουφ

Με τη σκέψη ότι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια μέρα συλλογικής μνήμης και δράσης για την προώθηση της έμφυλης ισότητας, μια μέρα που οφείλουμε να θυμηθούμε και να αναστοχαστούμε τις κατακτήσεις και τις προόδους που έχουν σημειωθεί και ταυτόχρονα να ονομάσουμε τις κοινωνικές και θεσμικές αλλαγές που είναι αναγκαίο να γίνουν για την επίτευξη της πραγματικής ισότητας το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής ΣΚΛΕ διοργάνωσε εκδήλωση στο θέατρο τρένο στο Ρουφ.

Είχαμε την χαρά, να παρακολουθήσουμε μαζί με τα μέλη μας την παράσταση «Κρυμμένες» αφού πρώτα συμμετείχαμε στη συζήτηση που προηγήθηκε με την σκηνοθέτιδα Τατιάνα Λύγαρη.

Τρία διάσημα ζευγάρια της παγκόσμιας ιστορίας. Τρεις σημαντικές γυναίκες αυτών των ζευγαριών που παρέμειναν κρυμμένες στις παρυφές της ιστορίας και στη σκιά της δόξας των μεγαλοφυών συζύγων τους. Όλοι γνωρίζουν τον Σωκράτη, τον Καρλ Μαρξ και τον Σίγκμουντ Φρόυντ. Αλλά πόσοι έχουν ακούσει για την Ξανθίππη, τη Τζένη Μαρξ και τη Μάρθα Φρόυντ;
Σε ένα ταξίδι με όχημα ένα θεατρικό βαγόνι, η Τατιάνα Λύγαρη έφτιαξε μια παράσταση άρτια, ευρηματική και πρωτότυπη σκηνοθετικά. Μαζί με τα μέλη μας, βρεθήκαμε σε ένα ταξίδι στον χωροχρόνο, ένα ταξίδι ανάμεσα σε εποχές και χώρες το οποίο προσπάθησε να ανασύρει από τη λήθη γυναίκες που τα ονόματα τους θα έπρεπε να συνοδεύουν τα ονόματα των συζύγων τους. Γυναίκες, που ήταν κρυμμένες, πίσω από τις σελίδες της ιστορίας, όχι όμως αόρατες και χωρίς φωνή.

Στην εκδήλωση αυτή, η σκηνοθέτιδα Τατιάνα Λύγαρη με ζεστό και μεστό λόγο, μας εξήγησε πως γεννήθηκε η ιδέα για ένα θέατρο µέσα σε ένα βαγόνι, μας μίλησε για τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, για την βαθιά ριζωμένη πατριαρχική αντίληψη, για τα ζητήματα έμφυλης ισότητας αλλά και για το πως το έργο «Κρυμμένες» θα μπορούσε να συμβάλλει στη γεφύρωση του έμφυλου χάσματος αναδεικνύοντας σημαντικές γυναικείες μορφές της ιστορίας που συνέβαλαν καθοριστικά με την προσωπικότητά τους στην εξέλιξη του έργου των μεγαλοφυών συζύγων τους, οι οποίοι άλλαξαν τον ρου της ιστορίας και την πορεία της ανθρωπότητας.

Η ανταπόκριση των συναδέλφων στo κάλεσμα αυτό άφησε θετικό αποτύπωμα ενώ η συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους συναδέλφους για την παρουσία τους εκεί και να υποσχεθούμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες δράσεις καθώς διαφαίνεται πως ένα από τα αιτήματα των συναδέλφων είναι η συμμετοχή σε δράσεις πολιτισμού.

Μας συγκίνησαν και μας έφεραν στη σκέψη εκείνα τα λόγια του Όσκαρ Γουάιλντ «Θεωρώ το θέατρο τη μεγαλύτερη τέχνη όλων, τον πιο άμεσο τρόπο με τον οποίο ένας άνθρωπος μπορεί να μοιραστεί με κάποιον άλλον την αίσθηση του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος».

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές του Θεάτρου, την κα Στάϊκου και την κα Λύγαρη για την υλοποίηση της ιδέας αυτής αλλά και την θετική τους ανταπόκριση στο αίτημα μας για μειωμένη τιμή συμμετοχής στα μέλη μας (και εκτός της Αττικής) με επίδειξη της ταυτότητας μέλους του ΣΚΛΕ με σκοπό την διευκόλυνση τους στη συχνότερη παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, οι οποίες πάντα θα αποτελούν ζωντανό κύτταρο πολιτισμού.


Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, άνδρες και γυναίκες, αναγνωρίζουμε το καθήκον και την υποχρέωση να εργαζόμαστε για ένα κόσμο συμπεριληπτικό, ένα κόσμο έμφυλης δικαιοσύνης.


Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ΣΚΛΕ

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.