Ενημερωτικό δελτίο δράσεων: ΠΤ Δυτ. Ελλάδας, 9ος έως 12ος 2023

Το Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Ελλάδας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος εξέδωσε ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ για το χρονικό διάστημα των μηνών Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2023.

 

Σεπτέμβριος 2023

Στο πλαίσιο της δικτύωσης, της συνεργασίας και της στοχευμένης πληροφόρησης φορέων, επαγγελματιών και πολιτών, πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά συμμετοχή στο 3ο  Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας (21-09 έως 23-09-2023) σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (περίπτερο) με έντυπο ενημερωτικό υλικό.
Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων (Π.ΟΜ.ΑμεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Πατρέων και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας.

 

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Α.Κ. στο λιμάνι του Πειραιά, το Περιφερειακό Τμήμα εξέδωσε μία ανακοίνωση, σχετικά με την κοινωνική διάσταση του συμβάντος (07-09-2023).
Επιχειρείται γενικά η διατύπωση θέσεων και η δημόσια τοποθέτησή μας (μέσω ανακοινώσεων, δελτίων τύπου και τοπικών ΜΜΕ) σε ζητήματα που κρίνεται σκόπιμο, σε κοινωνικό,  επαγγελματικό και επιστημονικό επίπεδο.

 Οκτώβριος 2023

Συνεργασία με  το Πανεπιστήμιο Πατρών

Συμμετοχή στη συνάντηση Πανεπιστημίου Πατρών για την πρακτική εργαστηριακή άσκηση των φοιτητών τμήματος Επιστημών Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας (04-10-2023)

Πραγματοποίηση δύο ενημερωτικών εισηγήσεων στους δευτεροετείς (04-10-2023) και στους τελειόφοιτους φοιτητές (13-10-2023) του τμήματος Επιστημών Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας, με θέμα την Εμπορία Ανθρώπων. Συζητήθηκαν ζητήματα που συνδέονται με τη σύγχρονη μορφή δουλείας και έγινε πληροφόρηση των φοιτητών για την προγραμματισμένη δράση  «Walk for Freedom»  στην Πάτρα .

 

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Εμπορία Ανθρώπων

Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά της Εμπορίας Ανθρώπων (18η Οκτωβρίου) και της ετήσιας παγκόσμιας εκδήλωσης «Περπάτημα για την Ελευθερία» (“Walk For Freedom”), διοργανώθηκε διαδικτυακό σεμινάριο σε συνεργασία με την Α21 με θέμα «Εμπορία Ανθρώπων»  (07-10-2023)

Το σεμινάριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 120 συμμετέχοντες, ως επί το πλείστον κοινωνικοί λειτουργοί και φοιτητές Κοινωνικής Εργασίας. Δόθηκαν εξαιρετικά χρήσιμες γνώσεις και πληροφορίες ως προς τις μορφές, τις διαστάσεις του φαινομένου καθώς και τον τρόπο διαχείρισης και προστασίας πιθανών θυμάτων.


                                                               

Δράση Walk For Freedom - 14 Οκτωβρίου 2023

Οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στην πόλη της Πάτρας η ετήσια εκδήλωση «Περπάτημα για την Ελευθερία» (Walk For Freedom), σε συνεργασία με την Α21 και την Co2gether και με τη συμμετοχή επαγγελματιών, φοιτητών, εκπροσώπων φορέων και πολιτών. Μέσω ενημερωτικού υλικού και τυπωμένων συνθημάτων, επιχειρήθηκε η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την εμπορία ανθρώπων.

 

 

Με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, η δράση «Walk for Freedom» δημοσιεύτηκε σε ενημερωτικά sites και στον τοπικό τύπο. Γενικότερα, επιδιώκεται η προβολή των δράσεων που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του Περιφερειακού Τμήματος, στην επίτευξη συλλογικών στόχων και στην ανάδειξη ζητημάτων κοινωνικής πολιτικής.

 

Στο πλαίσιο της επαφής και της δικτύωσης  με τους συναδέλφους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τους κοινωνικούς λειτουργούς των Δομών Αστέγων Δήμου Πατρέων (17-10-2023)

 

Νοέμβριος 2023

Συμμετοχή εκπροσώπων Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Ελλάδας στην 2η ετήσια Συνέλευση Προέδρων ΣΚΛΕ, στην Αθήνα (09 & 10 -11-2023). Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του απολογισμού έργου και της λειτουργίας έτους 2023 και  ο προγραμματισμό νέων δράσεων για το 2024.


Διοργάνωση διαδικτυακού σεμιναρίου κοινωνικών λειτουργών, σε συνεργασία με την Εταιρεία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού "Ελίζα", με θέμα: «Η γραμμή Eliza 10454 συζητά με Κοινωνικούς Λειτουργούς: Πώς αναγνωρίζω ένα περιστατικό φερόμενης κακοποίησης παιδιού και πώς το διαχειρίζομαι». Ο κοινωνικός λειτουργός και επικεφαλής χειριστής της γραμμής 10454, κ. Γιαννακίδης Γεώργιος, προσέφερε -μέσω της εισήγησής του- εξαιρετικά πολύτιμη γνώση και εμπειρία γύρω από καίρια ζητήματα που σχετίζονται με την παιδική προστασία και τις περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που σημειώθηκε, το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε δύο φορές (06 & 20-11-2023), συγκεντρώνοντας τη συμμετοχή άνω των 850 ατόμων συνολικά, ως επί το πλείστον κοινωνικών λειτουργών και φοιτητών Κοινωνικής Εργασίας.

 

Πραγματοποίηση πρώτης δράσης με τους μαθητές του 3ου εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Πατρών, στο πλαίσιο του project με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα». (21-11-2023). Μέσω της διάδρασης θεάτρου και διαφορετικών πρακτικών εκπαίδευσης, το «Θέατρο του Καταπιεσμένου» έδωσε τη δυνατότητα για ουσιαστική αλληλεπίδραση, έκφραση και ενεργό συμμετοχή όλων των μαθητών. Κατόπιν συμφώνου συνεργασίας που έχει υπογραφεί με τη διεύθυνση του σχολείου, σκοπός είναι να συνεχιστούν και να αναπτυχθούν νέες δράσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των μαθητών και στα σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα.

   

 

Δεκέμβριος 2023

Χορήγηση αιγίδας στην υβριδική εκδήλωση «Ταξίδι Ελπίδας» για τους φροντιστές ατόμων με άνοια και το ευρύ κοινό που διοργανώθηκε από την Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στην Αλτσχάιμερ, στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών (11-12-2023).  Η εκδήλωση αποτέλεσε συνεργασία με το Ιατρείο Ψυχογηριατρικής και Πρώιμης Διάγνωσης Νευρονοητικών Διαταραχών της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης, υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ - «Φροντίζω» και την επιστημονική Εταιρεία Μοριακής Ιατρικής και Εξατομικευμένης Διάγνωσης και Θεραπείας.

 

 Κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Γυμνασίου Πατρών, πραγματοποιήθηκε ομιλία – συζήτηση με θέμα: «Επιθετικότητα στο σχολείο. Πρόληψη και Αντιμετώπιση».
(18-12-2023)


Άλλες Δράσεις Περιφερειακού Τμήματος
⦁    Εκπροσώπηση σε εκδηλώσεις και δράσεις άλλων φορέων
⦁    Ανταπόκριση σε αιτήματα – ερωτήματα μελών που υποβάλλονται  στο Π.Τ.
⦁    Παρεμβάσεις σε εργασιακά ζητήματα μελών Π.Τ., σε συνεργασία με κεντρικό όργανο και νομικό τμήμα ΣΚΛΕ
⦁    Διεύρυνση συνεργασιών και προγραμματισμός προσεχών ενεργειών, δράσεων και συναντήσεων

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 02:28

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.