To Επάγγελμα του/της Κοινωνικού/ής Λειτουργού

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί εργάζονται σε φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα στελεχώνοντας το σύστημα κοινωνικής φροντίδας στο πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο Κοινωνικής Προστασίας και είναι εκείνοι οι επαγγελματίες που από το πρόγραμμα σπουδών τους έχουν λάβει την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, ώστε να σχεδιάζουν και να υλοποιούν προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, να διαχειρίζονται καταστάσεις κρίσης, να εντοπίζουν, να καταγράφουν και να αξιολογούν ατομικές και κοινωνικές ανάγκες με στόχο την προστασία ατόμων, οικογενειών και ομάδων όπως αυτό κατοχυρώνεται από τα προεδρικά διατάγματα 50/1989 και 23/1992, τα οποία περιγράφουν τα πεδία άσκησης του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού καθώς και τα επαγγελματικά δικαιώματα όσων έχουν λάβει άδεια άσκησης επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού.

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί είναι εφοδιασμένοι με γνώσεις και εργαλεία τόσο ώστε να παρεμβαίνουν σε κρίσεις όσο και στο να συμβάλλουν στο σχεδιασμό πολιτικών αποφάσεων για το καλύτερο δυνατό αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο, ακολουθώντας τον επαγγελματικό κώδικα δεοντολογίας και τους νόμους της χώρας.

Μετά την οικονομική κρίση που επί μια δεκαετία έπληξε την χώρα, την προσφυγική κρίση αλλά και τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν εξ αιτίας του πανδημικού φαινομένου αναδείχθηκε έντονα η ανάγκη στελέχωσης και ενίσχυσης όλων των δομών Κοινωνικής Φροντίδας με Κοινωνικούς Λειτουργούς για την πρόληψη, καταγραφή και αντιμετώπιση προβλημάτων και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη όχι μόνο ευπαθών ομάδων και ευάλωτων πληθυσμών, αλλά ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.