Συνάντηση ΣΚΛΕ με Συμβούλους Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ 30 Κοινωνικών Λειτουργών Κύριο

Δεκεμβρίου 16 2023

Μια ουσιαστική διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, μεταξύ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος και των Συμβούλων Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών που έχουν την αρμοδιότητα για την επιστημονική καθοδήγηση των συναδέλφων Κοινωνικών Λειτουργών οι οποίοι υπηρετούν στην εκπαίδευση, την επιμόρφωσή τους, την ανάπτυξη  καινοτόμων πρωτοβουλιών στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και την αξιολόγηση.  

Εκ μέρους του ΔΣ του ΣΚΛΕ  συμμετείχαν, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κα Τριανταφυλλιά Αθανασίου, οι Αντιπρόεδροι Α΄ και Β΄, κος Θανάσης Σπύρου και κα Όλγα Βερικάκη αντίστοιχα, η υπεύθυνη διαδικτύου κα Αμαλία Γκώρου, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κα Αγγελική Ρουμελιώτου και το μέλος ΔΣ κος Γιάννης Ρεμπούτζιας και  εκ μέρους των Συμβούλων Εκπαίδευσης ΠΕ30  Κοινωνικών Λειτουργών συμμετείχαν οι κ.κ. Γιώτα Θεολογίδου,  Σταυρούλα Κολοβού, Αθηνά Κωλέττα, Γεωργία Μπουλμέτη  και  Ιωάννης Οικονόμου.

Στη συνάντηση τα μέλη του ΔΣ του ΣΚΛΕ χαιρέτισαν την τοποθέτηση για πρώτη φορά συμβούλων εκπαίδευσης  ΠΕ30, μια διεκδίκηση του ΣΚΛΕ και των Κοινωνικών Λειτουργών που εργάζονται  στην εκπαίδευση. Παράλληλα, ενημερώθηκαν αναλυτικά για το ρόλο και τις αρμοδιότητες των Συμβούλων Εκπαίδευσης και αναπτύχθηκε μια διευρυμένη συζήτηση πάνω στα χαρακτηριστικά του θεσμού, στην ανάπτυξή του σε επίπεδο καθημερινότητας των σχολείων, στις διαπιστώσεις αλλά και στην αξία του σε επίπεδο εμψύχωσης/καθοδήγησης και υποστήριξης των συναδέλφων.

Στο επίκεντρο της εκτενούς συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα  και οι δυσκολίες  που έχουν εντοπιστεί όπως η αναλογία Συμβούλων Εκπαίδευσης  - αριθμού κοινωνικών λειτουργών, το διευρυμένο  γεωγραφικό εύρος κάλυψης το οποίο  λειτουργεί ανασταλτικά σε πολλά επίπεδα, η ανάγκη για πιο λεπτομερή και διευκρινιστική ανάπτυξη διατάξεων σε ζητήματα που αφορούν τις αρμοδιότητες των ΚΛ στην εκπαίδευση, η ανάγκη οργανωμένων προγραμμάτων εποπτείας,   η  διεπιστημονική θεώρηση των ειδικών θεμάτων μέσα από τη συνύπαρξη κοινωνικών λειτουργών,  ψυχολόγων  και εκπαιδευτικών γεγονός που επαναφέρει την αναγκαιότητα συγκεκριμένων πρωτοκόλλων παρέμβασης,

Αναλυτικά συζητήθηκαν ακόμη τα προβλήματα που ανακύπτουν από την  τοποθέτηση των κοινωνικών λειτουργών σε πέντε διαφορετικά σχολεία την εβδομάδα (ΕΔΥ, πρόγραμμα ενίσχυσης και ενδυνάμωσης της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μαθητών), η αναγκαιότητα για την ύπαρξη μονιμότητας έναντι της μέχρι σήμερα κάλυψης των αναγκών μέσω αναπλήρωσης που ανακόπτει σημαντικά το έργο δημιουργώντας αλλεπάλληλες και πολυεπίπεδες ουσιαστικές δυσκολίες, η ανάγκη για νομοθετικές ρυθμίσεις όπως το ακαταδίωκτο των κοινωνικών  λειτουργών που παρεμβαίνουν σε καταστάσεις κρίσης, διατυπώνουν γνώμη ή εκθέτουν καταστάσεις. Ιδιαίτερη δε έμφαση δόθηκε στη συνδρομή του ΣΚΛΕ  στην διαπιστούμενη ανάγκη ολοκληρωμένων προγραμμάτων επιμόρφωσης τόσο των ίδιων των συμβούλων όσο και του συνολικού σώματος των κοινωνικών λειτουργών της εκπαίδευσης.

Η συνάντηση ανέδειξε την κοινή γλώσσα και οπτική που έχει ο ΣΚΛΕ και το σώμα των Συμβούλων Κοινωνικών Λειτουργών Εκπαίδευσης απέναντι στα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου και  ολοκληρώθηκε με την πρόταση να διαμορφωθεί εκ μέρους των συμβούλων ένα διαβαθμισμένο υπόμνημα αναφοράς διαπιστώσεων και αιτήματος στήριξης προς τον ΣΚΛΕ σε συγκεκριμένες θέσεις προκειμένου να τεθούν ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου και ακολούθως να αποτελέσει τον πυρήνα συνάντησης και ανάλογων διεκδικήσεων στο Υπουργείο Παιδείας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.