Δελτίο τύπου ΠΤ Στερεάς Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας 2024

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Κοινωνικής Εργασίας την 19η  Μαρτίου 2024, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού  Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος  ΣΚΛΕ Στερεάς Ελλάδας, κ. Δημήτριος Κ. Βάντσης, παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη στον STARFM .

Ο Πρόεδρος, αναφέρθηκε στην επιδείνωση των  κοινωνικών συνθηκών για μεγάλο αριθμό ανθρώπων που επιδείνωσαν η ακρίβεια με τις τιμές των προϊόντων να ανεβαίνουν καθημερινά προς τα πάνω, η βία στην κοινωνία (γυναικοκτονίες, παιδική κακοποίηση κλπ) με αποτέλεσμα τη μετάλλαξη της κοινωνίας και τη δημιουργία ασφυκτικού πλαισίου λειτουργίας των ανθρώπινων σχέσεων.

Η συχνότητα των φαινομένων βίας δείχνει την κανονικοποίηση της βίας σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, στην οικογένεια, στους εφήβους στα σχολεία με συμμορίες παραβατικών ανηλίκων, και τείνει να καταστεί φυσιολογική.

Επίσης αναφέρθηκε στη θετική εξέλιξη της αύξησης της αναφοράς περιστατικών βίας και σχολικού εκφοβισμού από τα θύματα, τονίζοντας ότι κάθε πρωτοβουλία  προκειμένου να δοθεί φωνή στα θύματα είναι θεμιτή και καλοδεχούμενη, όμως η παρέμβαση σε τέτοια φαινόμενα χρειάζεται τη δημιουργία και πλήρη στελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών -ιδιαίτερα στο χώρο των σχολείων όλων των βαθμίδων με στόχο την πρόληψη και όχι μόνο την αντιμετώπιση. Η υφιστάμενη κατάσταση με ένα/μια επαγγελματία για πέντε (5) σχολεία σίγουρα δεν συντελεί ούτε στην πρόληψη ούτε στην αντιμετώπιση των φαινομένων βίας.

Κατόπιν μίλησε για το πλήθος των πλαισίων στα οποία υπηρετούν κοινωνικοί/ές λειτουργοί με ενδεικτική αναφορά στην πληθώρα των υπουργείων και ανθρώπινων δραστηριοτήτων που μπορούν να αποτελέσουν πεδίο παρέμβασης της Κοινωνικής Εργασίας. Παρέθεσε και με αριθμούς την υποστελέχωση και καταπόνηση των επαγγελματιών με 1 επαγγελματία για 40.000 περίπου κατοίκους στη χώρα μας με αρνητικές επιπτώσεις για εξυπηρετούμενους και επαγγελματίες.

Στο δημόσιο τομέα ειδικότερα, τα οργανογράμματα των υπηρεσιών τα οποία συχνά καταρτίστηκαν σε άλλες εποχές ή τροποποιούνται από ανθρώπους που δεν έχουν γνώση για το αντικείμενο και το εύρος του αντικειμένου των κοινωνικών λειτουργών δυστυχώς συντελούν στην υποστελέχωση υπηρεσιών. Εφόσον επιθυμούμε την πιο εύκολη και χωρίς φόβους ή επιφυλάξεις προσέγγιση των υπηρεσιών από πιθανούς εξυπηρετούμενους, αναγκαία είναι η πλήρης στελέχωση των υπηρεσιών σε συνδυασμό και με σαφή, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμη, στρατηγική από την οργανωμένη Πολιτεία η οποία θα συνοδεύεται και από τους αναγκαίους πόρους.

Μόνο έτσι θα αυξήσουμε την πιθανότητα μετάβασης από το  ζην στο ευ ζην  που αποτελεί το σύνθημα-στόχο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Κοινωνικής Εργασίας.


Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.