Ανακοινώσεις

Απριλίου 21 2024

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / Τετάρτη 24-04-2024, 12:00-15:00

Συνάδελφοι/ισσες, Η δημοσιευμένη ΚΥΑ που αφορά τον καθορισμό επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 18 του ν. 4354/2015 (Α’ 176) των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει να εξαιρεί τους κοινωνικούς λειτουργούς από τους δικαιούχους του επιδόματος. Η εξαίρεση του μεγάλου συνόλου των Κοινωνικών Λειτουργών στην Υγεία (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας,…
Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις

Παρεμβάσεις

Δείτε όλες τις Παρεμβάσεις

Δράσεις Περιφερειακών Τμημάτων ΣΚΛΕ

Με αφορμή την ψήφιση του άρθρου 40 του Νόμου 4058/12, στις 23/3/2012 με το οποίο συστήνεται ΝΠΔΔ με την επωνυμία Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας, ο ΣΚΛΕ επανερχόμενος στο πάγιο αίτημα του κλάδου  επανακατέθεσε το ήδη, από δεκαετία διατυπωμένο, αίτημα του για τη σύσταση ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος», στο Υπουργείο Υγείας. Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχα ως ΝΠΔΔ λειτουργούν τα επαγγελματικά και επιστημονικά όργανα των Φυσικοθεραπευτών και των Νοσηλευτών.
Για τη διεκδίκηση του αιτήματος το ΔΣ του ΣΚΛΕ πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους της  Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και επαφές με  Βουλευτές. Σε αυτές αναπτύχθηκε η επιχειρηματολογία του αιτήματος και επισημάνθηκε η αντίφαση. Δυστυχώς, το Υπουργείο Υγείας δεν ανέλαβε πρωτοβουλία για ψήφιση σχετικής τροπολογίας από την παρούσα Βουλή και αρκέστηκε σε τεχνικού τύπου παρατηρήσεις για τη διαδικασία υποβολής του αιτήματος και την αδυναμία ικανοποίησης του αιτήματος λόγω της επικείμενης λήξης των εργασιών της Βουλής.
Είναι λοιπόν τουλάχιστον περίεργο, που ενώ η Πολιτεία για τα άλλα επαγγέλματα Υγείας και Πρόνοιας προκρίνει ένα συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας των επιστημονικών και επαγγελματικών τους οργάνων ως ΝΠΔΔ να αρνείται την ίδια ρύθμιση για τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της χώρας. Τι διαφορετικό ισχύει για το ΣΚΛΕ; Μήπως η σταθερή του θέση και δράση για την προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Κοινωνικών Λειτουργών και τη διεκδίκηση ενός συστήματος κοινωνικής φροντίδας που να προστατεύει ουσιαστικά παλιές και νέες ευπαθείς ομάδες δεν αρκούν για τη θεσμική του αναβάθμιση;   Ο ΣΚΛΕ θα συνεχίσει να διεκδικεί την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος του κλάδου και θα θέσει το θέμα και πάλι αμέσως μετά τις εκλογές και την έναρξη των εργασιών της Βουλής.
Ακολούθως παρατίθεται το σχετικό έγγραφο.



Αθήνα, 03/04/2012
Αρ.πρωτ.9949

Προς:
1.    Υπουργό Υγείας και
Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Λοβέρδο
2. Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Μπόλαρη

Θέμα: Σύσταση Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος εκπροσωπεί επιστημονικά και συνδικαλιστικά τους 5.500 Κοινωνικούς Λειτουργούς της Χώρας. Ιδρύθηκε το 1955 και αριθμεί εκτός της Αττικής 28 Περιφερειακά και Νομαρχιακά Τμήματα σε όλη την Χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.
Έχοντας την πεποίθηση ότι η Πολιτεία «μπορεί και θέλει» και με αφορμή την ψήφιση του άρθρου 40 του Νόμου 4058/12 που αφορά στη σύσταση ΝΠΔΔ με την επωνυμία Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας και του Ν.3599/2007 «Σύσταση Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και άλλες διατάξεις», επανερχόμενοι στο πάγιο αίτημα μας για τη σύσταση ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος», επισημαίνουμε ότι η πολυσχιδία των επιστημονικών θεματικών ενασχόλησης των Κοινωνικών Λειτουργών και η πολυποίκιλη επαγγελματική τους δραστηριοποίηση, η επί σειρά ετών συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα και η προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο καθιστούν αναγκαία και επιβεβλημένη την θεσμική αναβάθμιση του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Η ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος μας από την δεκαετία του 1990 (για το οποίο υπάρχει σχετική αλληλογραφία στις υπηρεσίες του Υπουργείου):
·    Εξασφαλίζει ένα αυξημένης τυπικής ισχύος πλαίσιο καταγραφής των επαγγελματιών Κοινωνικών Λειτουργών και εποπτείας της τήρησης των όρων απόκτησης της άδειας άσκησης επαγγέλματος.
·    Διευκολύνει τον κλάδο στην κατοχύρωση και προάσπιση των επαγγελματικών του δικαιωμάτων και στην διεκδίκηση και προβολή των εργασιακών, επιστημονικών και συνδικαλιστικών - μεταξύ άλλων  - αιτημάτων του.
·    Εξορθολογίζει το σύστημα καταγραφής των πραγματικών επαγγελματιών και επιτυγχάνει την τήρηση των απαιτούμενων στοιχείων τους από τα Αρμόδια Όργανα του Συλλόγου
·    Ενισχύει την ασφάλεια στους χώρους παροχής υπηρεσιών από αυτούς και επαυξάνει το κύρος και την ρυθμιστική ισχύ του Συλλόγου με την υποχρεωτική έκδοση δελτίου ταυτότητας Κοινωνικού Λειτουργού.
·    Λαμβάνει μέριμνα μέσω της προβλεπόμενης ετήσιας εισφοράς και του παράβολου εγγραφής (στο Ν.Π.Δ.Δ.) για την εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας και λειτουργικότητας του Συλλόγου.
Η σύσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος»
·    θα αναδείξει ακόμη ένα θεσμικό συνομιλητή στην διαμόρφωση στρατηγικής και των επιλογών όρων παροχής υπηρεσιών, επ’ ωφελεία του Κοινωνικού Συνόλου
·    θα επιβάλλει τα απαραίτητα θεσμικά εχέγγυα εποπτείας (από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

Κατόπιν όλων των παραπάνω, ελπίζουμε στην αποδεδειγμένη ήδη δημοκρατική ευαισθησία σας και στην πρόθεση σας να αναβαθμίσετε θεσμικά και επαγγελματικά τους «κοινωνικούς σας εταίρους».
Είμαστε στην διάθεση σας, σε αναμονή ορισμού θεσμική συνάντησης για την αναλυτικότερη γνωστοποίηση των θέσεων του Συλλόγου μας. Για τη διευκόλυνση σας επισυνάπτεται προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση για τη σύσταση του ΝΠΔΔ.

Σύσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου: Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος
1.    Συστήνεται Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) υπό την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος» (ΣΚΛΕ), με έδρα την Αθήνα, πλήρως αυτοδιοικούμενο, το οποίο υπάγεται στην εποπτεία του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
2.    Σκοποί του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος είναι:
3. Μέλη του ΣΚΛΕ είναι υποχρεωτικά όλοι οι πτυχιούχοι Κοινωνικοί Λειτουργοί που είναι απόφοιτοι: α) Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας Τ.Ε.Ι., β) Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης / Κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας, γ) Σχολών Τμημάτων της ημεδαπής που έχουν αναγνωριστεί ως ισότιμα με τα πτυχία Κοινωνικού Λειτουργού ΤΕΙ ,  ε) Σχολών/Τμημάτων της αλλοδαπής των οποίων τα πτυχία έχουν αναγνωριστεί ως ισότιμα με τα πτυχία Κοινωνικού Λειτουργού της αλλοδαπής, από τις αρμόδιες υπηρεσίες και διαθέτουν Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού. Όλοι οι ανωτέρω Κοινωνικοί Λειτουργοί υποχρεούνται να εγγραφούν στον ΣΚΛΕ. Αλλοδαποί που δικαιούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ασκούν το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού στην Ελλάδα, υποχρεούνται να γίνουν μέλη του ΣΚΛΕ, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις που έχουν τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου.
4. Τα όργανα διοίκησης του είναι η Γενική Συνέλευση των τακτικών μελών του και το Διοικητικό Συμβούλιο, τα οποία έχουν έδρα την Αθήνα. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου  είναι τριετής.
5. Για την έκδοση από τις κατά τόπους Περιφέρειες της άδειας άσκησης του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού, οι αιτούντες  οφείλουν να συμπεριλάβουν, μεταξύ των δικαιολογητικών, και βεβαίωση εγγραφής στο ΣΚΛΕ Με την παραλαβή της άδειας άσκησης επαγγέλματος υποχρεούνται να την καταθέσουν άμεσα στον ΣΚΛΕ
6. Όποιος ασκεί το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού χωρίς να έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος διώκεται ποινικά σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.
7. Με προεδρικό διάταγμα, που θα εκδοθεί κατόπιν προτάσεως του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα ρυθμιστούν οι ειδικότεροι κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας του ΣΚΛΕ, οι ειδικότεροι σκοποί του Συλλόγου, καθώς και περαιτέρω σκοποί αυτού, διάκριση των μελών σε τακτικά, έκτακτα, αντεπιστέλλοντα και επίτιμα μέλη, η ιδιότητα εκάστης κατηγορίας των μελών, ο τρόπος εγγραφής των μελών κάθε κατηγορίας του και η καταβαλλόμενη από τα μέλη εισφορά, οι πόροι του Συλλόγου, τα όργανα διοίκησής του, η θητεία των οργάνων και οι αρμοδιότητές τους, ο τρόπος εκλογής των μελών σε αυτά, η σύσταση πειθαρχικού συμβουλίου, τα πειθαρχικά παραπτώματα και οι πειθαρχικές ποινές που αυτό θα επιβάλει, οι προβλεπόμενες στο ΣΚΛΕ θέσεις προσωπικού, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα που αφορά την ίδρυση και τη λειτουργία του ΣΚΛΕ.

 

Ενημερώσεις από Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.