Ανακοινώσεις

Απριλίου 21 2024

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / Τετάρτη 24-04-2024, 12:00-15:00

Συνάδελφοι/ισσες, Η δημοσιευμένη ΚΥΑ που αφορά τον καθορισμό επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 18 του ν. 4354/2015 (Α’ 176) των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει να εξαιρεί τους κοινωνικούς λειτουργούς από τους δικαιούχους του επιδόματος. Η εξαίρεση του μεγάλου συνόλου των Κοινωνικών Λειτουργών στην Υγεία (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας,…
Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις

Παρεμβάσεις

Δείτε όλες τις Παρεμβάσεις

Δράσεις Περιφερειακών Τμημάτων ΣΚΛΕ

Ο ΣΚΛΕ ζητάει την άμεση απόσυρση του άρθρου 1 «Κατάργηση και συγχώνευση Νομικών προσώπων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα» που προβλέπει τη συγχώνευση των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι των πρώτων συγχωνεύσεων με την ψήφιση του Ν.4025, σε ένα συγκεντρωτικό υδροκέφαλο οργανισμό με τεράστια γεωγραφική κάλυψη. Διαβάστε όλη την παρέμβαση του ΣΚΛΕ.   




Αθήνα  18/12 / 2012
Αρ.πρωτ. 10267



Προς: 1. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κύριο Μανιτάκη
2. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κύριο Βρούτση
3. Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κύριο Παναγιωτόπουλο
4. Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, κυρία Μπέκου
5. Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης (Υπόψιν Προέδρου)



Κύριε Υπουργέ,

Ο Σύνδεσμος Κοιν. Λειτουργών Ελλάδος είναι το επιστημονικό και επαγγελματικό σωματείο των 5.οοο Κοινωνικών Λειτουργών της Ελλάδος και αριθμεί 15 Περιφερειακά και Τοπικά Τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Με την παρούσα  επιστολή σας εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας με τις προωθούμενες ρυθμίσεις του άρθρου 10 τον υπό συζήτηση σχέδιο Νόμου με τίτλο «Κατάργηση και συγχώνευση Νομικών προσώπων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα για τους παρακάτω λόγους:

·    Πλήρως Λειτουργούσες Μονάδες και απολύτως αναγκαίες περιλαμβάνονται σε ένα Νομοσχέδιο «Σκούπα» στο οποίο αναφέρεται «ότι επιδιώκεται η ελάφρυνση του Δημοσίου Τομέα από Οργανισμούς και Φορείς που δεν εξυπηρετούν το Δημόσιο συμφέρον ή είναι ανεπαρκείς ως  προς την εκπλήρωση της αποστολής τους»,
·    Συγχωνεύονται Μονάδες Κοιν. Φροντίδας πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι των πρώτων συγχωνεύσεων με την ψήφιση του Ν.4025 και αξιολογηθούν οι συγχωνευμένοι φορείς, στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο ιδιαίτερα στην αιτιολογική έκθεση δεν προκύπτει οποιαδήποτε μελέτη που να τεκμηριώνει την αναγκαιότητα και την βιωσιμότητα των προτεινόμενων συγχωνεύσεων,
·    Συγχωνεύονται εντελώς ανομοιογενείς δομές ως προς τις ομάδες ατόμων που εξυπηρετούν (παιδιά, ενήλικες ΑμεΑ ),με διαφορετικές ανάγκες υποστήριξης φροντίδας,
·    Δημιουργείται ένας συγκεντρωτικός υδροκέφαλος οργανισμός με τεράστια γεωγραφική κάλυψη, για την απρόσκοπτη λειτουργία του οποίου, εκφράζουμε σοβαρές επιφυλάξεις. Αντιθέτως θα επιδεινωθούν υπαρκτές στρεβλώσεις λειτουργίας του παρελθόντος όπως της σοβαρής ανεπάρκειας οικονομικών και ανθρωπίνων πόρων.

κ. Υπουργέ

Δεν επιβεβαιώνεται ο στόχος σας για παροχή καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, χρήστες των υπηρεσιών των Μονάδων Κοιν. Φροντίδας.

Έχουμε την πεποίθηση ότι η όποια νομοθετική σας παρέμβαση έπρεπε να είναι αποτέλεσμα διαλόγου με επιστήμονες με επάρκεια και πολυετή εμπειρία στον σχεδιασμό των υπηρεσιών Κοιν. Φροντίδας, συνεκτιμώντας τις ιδιαίτερες Κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση απόσυρση του άρθρου 10 του υπό ψήφιση Νομοσχεδίου, το οποίο δεν αντιμετωπίζει το δίκτυο Υπηρεσιών των Μονάδων Κοιν. Φροντίδας ανθρωποκεντρικά .

Επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας η ενδυνάμωση του Κοινωνικού Κράτους σήμερα και όχι η συρρίκνωση του, και μάλιστα με όρους διοικητικούς, είμαστε στην διάθεσή σας μετά την  απόσυρση του επίμαχου άρθρου, να συμμετάσχουμε στον σχεδιασμό της όποιας νέας Νομοθετικής  παρέμβασης .


Κοινοποίηση:
1.    Γραφείο Πρωθυπουργού
2.    ΝΔ
3.    ΠΑΣΟΚ
4.    ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ
5.    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
6.    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
7.    ΚΚΕ
8.   Μέλη Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης
9.    ΑΔΕΔΥ
10.  ΠΟΕΔΗΝ

 

Ενημερώσεις από Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.