ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Π.Σ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΛΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

Στη συνάντηση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Αγίας Τριάδας Δήμου Θερμαϊκού παρευρέθηκαν μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ), την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 στο ΚΑΠΗ Νέας Μηχανιώνας. Σκοπός της συνάντησης ήταν  η ανάδειξη του προβλήματος που έχει ανακύψει στο Δήμο Θερμαϊκού με το επικείμενο κλείσιμο τριών εκ των τεσσάρων παιδικών σταθμών της περιοχής, λόγω της αδυναμίας έκδοσης αδειοδότησης και η εξεύρεση πιθανών λύσεων. Μεταξύ των άλλων φορέων που συμμετείχαν ήταν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής, του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης.   

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε η ανεπάρκεια των κτιριακών υποδομών που θα μπορούσαν να στεγάσουν τους παιδικούς σταθμούς, η έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών σε ολόκληρο το Δήμο και γενικότερα η υποβάθμιση της δωρεάν και δημόσιας παιδείας κατά την πάροδο των χρόνων, ενώ προέκυψε η αναγκαιότητα ανέγερσης νέων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα μπορούσαν να στεγάσουν τους παιδικούς σταθμούς με τις κατάλληλες υποδομές.

Στο τέλος της συνάντησης αποφασίστηκαν οι παρεμβάσεις και οι κινητοποιήσεις που θα λάβουν χώρα προσεχώς και εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα.:


                                                Ψ Η ΦΙ Σ ΜΑ

Οι παρακάτω υπογράφοντες φορείς, εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, γονείς και μεμονωμένα άτομα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Αγ Τριάδας στο Δήμο Θερμαικού μέλος της ΟΓΕ, σε σύσκεψη, με αφορμή το επικείμενο κλείσιμο τριών εκ των τεσσάρων δημοτικών παιδικών μας σταθμών λόγω έλλειψης αδειοδότησης, δηλώνουμε ότι συμφωνούμε στα παρακάτω.

Η  ανάγκη των παιδιών μας στην προσχολική αγωγή και φροντίδα είναι απαραίτητη για τη σωματική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη. θα πρέπει να πραγματώνεται μέσα σε δομές δημόσιες σύγχρονης παιδαγωγικής με το αναγκαίο μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό σε κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις, με την απαραίτητη κτηριακή υποδομή και με μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγεία τους.

Με βάση την παραπάνω συνθήκη η προσχολική αγωγή γίνεται υπόθεση όχι μόνο των εμπλεκόμενων σε αυτούς, αλλά υπόθεση μιας κοινωνίας που αξίζει να ζει με βάση την ικανοποίηση των αναγκών της.
Σύμφωνα με τα παραπάνω διαμορφώνουμε τα παρακάτω αιτήματα.

•    Ανέγερση νέων βρεφονηπιακών πλέον σταθμών σε Επανομή και πρώην δήμο Θερμαικού, αξιοποιώντας σχετικά κρατικά κονδύλια.
•    Άμεση μεταστέγαση των παιδικών σταθμών της Επανομής και του δημοτικού παιδικού σταθμού Θαλασσοπούλια προσωρινά, σε ασφαλή κτήρια, έως την ανέγερση νέων, διεκδικώντας ο δήμος κρατικές χρηματοδοτικές πηγές.
•    Ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων εργασιών και παρεμβάσεων στον Δημαράκειο Παιδικό Σταθμό για την κτηριακή του υποδομή
•    Επιτελικός και έμπρακτος σχεδιασμός εργασιών και παρεμβάσεων με δεσμεύσεις, χρονοδιαγράμματα, καθώς και διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το κράτος από τη μεριά της διοίκησης του δήμου,  ώστε την 1η του Απρίλη κανένα παιδί να μην βρεθεί εκτός παιδικού σταθμού, διότι η ασφάλεια των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.
•    Πραγματοποίηση  παράστασης με βάση το παρόν ψήφισμα, στην επόμενη συνεδρίαση το ΔΣ, για την ενημέρωση όλων των μελών του, αλλά και την δέσμευση από τη μεριά της διοίκησης για την έμπρακτη στήριξη των παραπάνω αιτημάτων.
•    Τονίζουμε ότι δεν θα ανεχτούμε καμιά προσπάθεια, από τη μεριά της διοίκησης του δήμου μας, εφησυχασμού και καθυστερήσεων.

Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, καμία ανοχή, η προσχολική αγωγή των παιδιών μας δεν  είναι ευκαιριακή παροχή με ημερομηνία λήξης.

Στο Δήμο Θερμαικού  και στην Δ.Ε  Ν. Μηχανιώνας  25/2/2024

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.