Δελτίο Tύπου για τη συνάντηση του Π.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΚΛΕ με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς των Νοσοκομείων

Την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, στην έδρα του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΚΛΕ με τις/ τους Κοινωνικές/ους Λειτουργούς που εργάζονται στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση που σκοπό είχε την δικτύωση των Κοινωνικών Λειτουργών, την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και την αναζήτηση πιθανών λύσεων, συμμετείχαν επαγγελματίες από τα νοσοκομεία Άγιος Παύλος, Άγιος Δημήτριος, Παπαγεωργίου, Παπανικολάου, Ιπποκράτειο, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Σερρών, καθώς και ο πρόεδρος της επιτροπής υγείας του ΣΚΛΕ κ. Τζιάρας Περικλής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκαν τα προβλήματα της υποστελέχωσης και αστελέχωσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών των νοσοκομείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι ενώ στα οργανογράμματα των νοσοκομείων έχουν προβλεφθεί συνολικά 68 οργανικές θέσεις, σ’ αυτές υπηρετούν μόνο 27 Κοινωνικοί Λειτουργοί. Επιπλέον, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, παρατηρήθηκε ακόμη και η έλλειψη σύστασης Κοινωνικής Υπηρεσίας. Άλλα θέματα που μονοπώλησαν τη συνάντηση ήταν η μη ένταξη των κοινωνικών λειτουργών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και κατά συνέπεια ο αποκλεισμός των συναδέλφων/ ισσών από τη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Ζητήματα όπως αυτά της δικαστικής συμπαράστασης και της αναγκαιότητας αλλαγής της σχετικής νομοθεσίας, της ανυπαρξίας δομών για ένταξη των ασθενών μετά την έξοδο τους από το νοσοκομείο, ενώ το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας αδυνατεί να δεχτεί νέες εισαγωγές εξαιτίας της υποστελέχωσης και του γεγονότος ότι λειτουργεί με προσωπικό κάτω από τα όρια ασφαλείας εδώ κ ενάμιση χρόνο αλλά και της έλλειψης θέσεων στο υπνωτήριο αστέγων της Θεσσαλονίκης επίσης κατεγράφησαν. Τέλος, έγινε λόγος για την ανάθεση αλλότριων καθηκόντων στους Κοινωνικούς Λειτουργούς, τη μη οριοθέτηση σαφών αρμοδιοτήτων στις Κοινωνικές υπηρεσίες, τα ζητήματα θεσμικής προστασίας των Κοινωνικών Λειτουργών, αλλά και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τις εισαγγελικές παραγγελίες και την ποινική διαμεσολάβηση που καλούνται συχνά να διεκπεραιώσουν.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αφού προέβη στην καταγραφή όλων των  προβλημάτων που αναδείχθηκαν από τη συνάντηση, διαβεβαίωσε τις/ τους συναδέλφισσες/ους ότι θα προχωρήσει στις απαιτούμενες παρεμβάσεις όπου αυτό είναι εφικτό και θα προσπαθήσει να  βρει τις καταλληλότερες λύσεις κινητοποιώντας τις αρμόδιες αρχές.


                        Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.