ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ»: Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση, «Πειραιώς 33»

Η παρουσίαση της δράσης «Εκπαιδευτικές-Ενημερωτικές Μεταβιβάσεις», πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 27/9/2023 στις 18:30, με την παρουσίαση των δράσεων της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση, «Πειραιώς 33». Μιας παρουσίασης, που συμπίπτει ταυτόχρονα και με την Παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 10/10/2023 η οποία, υπενθυμίζει σε όλους την αναγκαιότητα για περαιτέρω ανάπτυξη και στελέχωση ενός ολοκληρωμένου ενιαίου δικτύου δομών ψυχικής υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο και απώτερο σκοπό την πρόληψη.

Η παρουσίαση, πραγματοποιήθηκε από τον Ψυχίατρο και Επιστημονικά Υπεύθυνο της μονάδας, Πέτρο Λέκκο, την συνάδελφο Ειρήνη Μπονίκου και τον συνάδελφο Κίμωνα Αθανασιάδη, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για την Έγκαιρη Παρέμβαση στην Ψύχωση, για τους σκοπούς της Μονάδας και για τον ρόλο που επιτελεί.

Η Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση (ΜΕΠ) «Πειραιώς 33», είναι μία κοινοτική υπηρεσία ψυχικής υγείας που προσφέρει υποστήριξη και θεραπεία σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ενός Πρώτου Ψυχωτικού Επεισοδίου και στις οικογένειές τους, αποσκοπεί στην έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση των ψυχωτικών συμπτωμάτων στο αρχικό τους στάδιο, προσφέροντας εξατομικευμένη υποστήριξη και θεραπεία διάρκειας έως 3 χρόνια.
Η φροντίδα αποτελείται από: κλινική αξιολόγηση, συμβουλευτική υποστήριξη, φαρμακευτική αγωγή, ατομική ψυχοθεραπεία, οικογενειακή θεραπεία, ψυχοεκπαίδευση σχετικά με την ψύχωση και τα συμπτώματά της, διαχείριση συνοδών ψυχικών προβλημάτων, ανίχνευση και διαχείριση προειδοποιητικών σημείων υποτροπής, ενίσχυση της επαγγελματικής αποκατάστασης και των κοινωνικών δεξιοτήτων. Η ΜΕΠ μπορεί να προσφέρει υποστήριξη τόσο εντός, όσο κι εκτός της υπηρεσίας που στεγάζεται, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, όπως για παράδειγμα με επισκέψεις στο σπίτι. Σε περιπτώσεις που χρειάζεται νοσηλεία η ΜΕΠ είναι διασυνδεδεμένη με την Α' Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου ΕΚΠΑ, ώστε να εξασφαλίζεται η συνέχεια στη φροντίδα.

Η θεραπευτική ομάδα αποτελείται από Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Κλινικούς Κοινωνικούς Λειτουργούς, Εργοθεραπευτές και Κοινοτικούς Νοσηλευτές. Έχει τη δυνατοτήτα να παρέχει μια ολιστική και κοινοτικά προσανατολισμένη αντιμετώπιση της πρώιμης ψύχωσης, βάσει μιας σταδιοποιημένης, εξατομικευμένης κλινικής και ψυχοκοινωνικής προσέγγισης, περιλαμβάνοντας την οικογενειακή υποστήριξη και λειτουργική επάνοδο του ασθενούς.

Η ΜΕΠ έχει τη δυνατότητα συνεργασίας και διασύνδεσης με άλλες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και κοινοτικούς φορείς, όπως κέντρα κοινότητας, κοινωνικές υπηρεσίες δήμων, δημοτικά ιατρεία, Εξωτερικά Ιατρεία νοσοκομείων, εκπαιδευτικές μονάδες, αστυνομικά τμήματα, ιερούς ναούς, στέκια νεολαίας, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, του κεντρικού τομέα Αθηνών.

Απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 17-35 ετών, κατοίκους κεντρικό τομέα Αθηνών, που για πρώτη φορά αναπτύσσουν ή ανέπτυξαν τον τελευταίο χρόνο συνδυασμούς από συμπτώματα που περιγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της ΜΕΠ.
Αν κάποιος επιθυμεί να απευθυνθεί στην Μονάδα «Πειραιώς 33» μπορεί είτε μέσω τηλεφώνου::214 4091200 είτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν με παρεμβάσεις και ενημερωτικές πληροφορίες ο Επιστημονικά Υπεύθυνος – Ψυχίατρος της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση ΠΝΟΕΣ κ. Στέφανος Δημητρακόπουλος, η Κοινωνική Λειτουργός της Μονάδας κ. Ευγενία Αθανασοπούλου και ο Ομότιμος Συμπαραστάτης κ. Σωτήρης Κότσανης.

Η Μονάδα καλύπτει τον Βόρειο Τομέα της Αττικής. Τα στοιχεία επικοινωνίας της μονάδας έγκαιρης παρέμβασης «ΠΝΟΕΣ Ath» είναι:
Μεγάλου Αλεξάνδρου 48, 15124 Μαρούσι, Αττική
T.: +30 21100 14837
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Είναι σημαντικό πως καθ'όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, υπήρξε αλληλεπίδραση και μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των συναδέλφων, οι οποίοι μοιράστηκαν σκέψεις και εξέφρασαν τυχόν απορίες και ερωτήσεις.         

Συνάδελφοι, είναι σημαντικό να συμμετέχετε ενεργά στις παρουσιάσεις καθώς με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται και ο δικός μας ρόλος. Άλλωστε η επιμορφωτική συνδιαλλαγή και η δημιουργία ενός σταθερού πλαισίου δικτύωσης και ενημέρωσης είναι σημαντική. Οι παρουσιάσεις, γίνονται διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής ZOOM, την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, στις 18:30 μ.μ με διάρκεια μίας ώρας. Όσοι και όσες συνάδελφοι /ισσες επιθυμούν να συμμετάσχουν με δική τους παρουσίαση στην συγκεκριμένη δράση, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα στο σύνδεσμο που ακολουθεί: https://forms.gle/DaCFpCLxqh2KfJX57.

 

Με εκτίμηση
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ΣΚΛΕ

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.