Ανακοινώσεις

Απριλίου 21 2024

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / Τετάρτη 24-04-2024, 12:00-15:00

Συνάδελφοι/ισσες, Η δημοσιευμένη ΚΥΑ που αφορά τον καθορισμό επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 18 του ν. 4354/2015 (Α’ 176) των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει να εξαιρεί τους κοινωνικούς λειτουργούς από τους δικαιούχους του επιδόματος. Η εξαίρεση του μεγάλου συνόλου των Κοινωνικών Λειτουργών στην Υγεία (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας,…
Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις

Παρεμβάσεις

Δείτε όλες τις Παρεμβάσεις

Δράσεις Περιφερειακών Τμημάτων ΣΚΛΕ

Διαπιστώνοντας τα σημαντικά κενά – ελλείψεις εκπαιδευτικού και επιστημονικού προσωπικού, που οδηγούν στη διάλυση της Ειδικής Αγωγής, με αποτέλεσμα οι μαθητές μέσα σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης να μένουν χωρίς βασική εκπαίδευση και  κοινωνική υποστήριξη, ο ΣΚΛΕ ζητάει την άμεση πρόσληψη ΕΕΠ για την κάλυψη των λειτουργικών κενών, την επαρκή στελέχωση και την αποκατάσταση της κανονικής λειτουργίας των ΚΕΔΔΥ και ΣΜΕΑΕ.


Απευθυνόμαστε σε σας λόγω του έντονου προβληματισμού που μας διακατέχει για το μέλλον της Ειδικής Αγωγής και κατόπιν διαμαρτυριών που υπήρξαν από μέλη μας σχετικά με την καθυστέρηση της έκδοσης των πινάκων πρόσληψης του  Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και την έλλειψη των απαραίτητων και αναγκαίων πιστώσεων. Καθυστέρηση η οποία έχει δημιουργήσει μεγάλα κενά και προβλήματα στον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό που είχε γίνει από το Υπουργείο οι πιστώσεις για το προσωπικό θα δίνονταν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ και όχι μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Ο αριθμός πιστώσεων που τελικά δόθηκαν καλύπτει πολύ μικρό αριθμό από τα κενά στην Ειδική Αγωγή, με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις στην λειτουργία των ΚΕΔΔΥ και την μη επαρκή στελέχωση των ΣΜΕΑΕ.
Όλα αυτά σε συνάρτηση με την ταυτόχρονη ανακοίνωση της πρόθεσης για θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση μέσω του ΟΑΕΔ και των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, χωρίς να υπάρχει διευκρίνιση για το αν αφορά και την Ειδική Αγωγή.  Εάν αυτό συμβεί υπάρχει άμεσος κίνδυνος συνάδελφοι που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους μέσω των πινάκων του Υπουργείου Παιδείας και με πολυετή εμπειρία στον χώρο να βρεθούν εκτός εργασίας.
Θεωρούμε την συγκεκριμένη καθυστέρηση άλλο ένα χτύπημα στον κλάδο μας , να σας θυμίσουμε την διαθεσιμότητα των Κ.Λ που εργάζονται στην Τεχνική Εκπαίδευση, την κατάργηση των θέσεων των Κ.Λ στο ΙΚΑ , την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των προνοιακών δομών καθώς και το κλείσιμο μέσω του Σχεδίου Αθηνά μέχρι το 2018 του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Πάτρας.
Όλες αυτές οι καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες αποβαίνουν σε βάρος όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και σε βάρος γονέων και μαθητών και ουσιαστικά οδηγούν στην συρρίκνωση της Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα.
Κατόπιν τούτων ζητάμε:
1.    Την άμεση εύρεση των απαραίτητων πιστώσεων μέσω ΕΣΠΑ για την πρόσληψη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού από τους πίνακες του Υπουργείου και για την ομαλή λειτουργία των ΚΕΔΔΥ και των ΣΜΕΑΕ.
2.    Να υπάρξει πρόβλεψη για μονιμοποίηση συνάδελφων με χρόνια εμπειρία στον χώρο της ειδικής αγωγής.
3.    Κανένα στέλεχος Ε.Ε.Π. να μην προσληφθεί μέσω  ΟΑΕΔ και κοινωφελούς εργασίας.
4.    Να καταγραφούν από το Υπουργείο  και να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες σε στελέχωση των ΚΕΔΔΥ και των ΣΜΕΑΕ , έτσι ώστε να αποφεύγονται όλες αυτές οι καθυστερήσεις. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε τα καταγεγραμμένα από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ 264 λειτουργικά και 94  οργανικά κενά  σε θέσεις Κοινωνικών Λειτουργών σε ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΚΕΔΔΥ.
Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος σαν βασική του αρχή έχει την προάσπιση όχι μόνο των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών του αλλά και την ποιοτική και με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες παροχή υπηρεσιών στους συμπολίτες μας. Σε καμία περίπτωση οι πολιτικές περικοπών δεν πρέπει να εφαρμοστούν στον κλάδο της πρόνοιας και σε βάρος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού.
Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Κοινοποίηση:   
-Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης
-Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής
-Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικών Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
-Νέα Δημοκρατία
-Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
-Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα
-Ανεξάρτητοι Έλληνες
-Δημοκρατική Αριστερά
-ΚΚΕ

Ενημερώσεις από Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ
ΣΚΛΕ και Τμήματος  Κοινωνικής Εργασίας ΠΑΔΑ


«ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Γίνετε μέλος του ΣΚΛΕ

Εγγραφείτε ηλεκτρονικά στο ΝΠΔΔ ΣΚΛΕ

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.