Ανακοινώσεις

Απριλίου 21 2024

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / Τετάρτη 24-04-2024, 12:00-15:00

Συνάδελφοι/ισσες, Η δημοσιευμένη ΚΥΑ που αφορά τον καθορισμό επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 18 του ν. 4354/2015 (Α’ 176) των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει να εξαιρεί τους κοινωνικούς λειτουργούς από τους δικαιούχους του επιδόματος. Η εξαίρεση του μεγάλου συνόλου των Κοινωνικών Λειτουργών στην Υγεία (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας,…
Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις

Παρεμβάσεις

Δείτε όλες τις Παρεμβάσεις

Δράσεις Περιφερειακών Τμημάτων ΣΚΛΕ

Ο ΣΚΛΕ με επείγουσα παρέμβαση του ζητάει την εξαίρεση του τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής – Κοινωνικής Πρόνοιας από την κατάργηση κενών και κενούμενων οργανικών θέσεων που προβλέπεται στο άρθρο 33 του Σχεδίου Νόμου με τίτλο: «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» Ολόκληρη η παρέμβαση παρατίθεται ακολούθως.

 



 

Αθήνα 17/ 1 / 2011

Αρ.πρωτ. 9333

Προς: 1.Υπουργό Οικονομικών, κύριο Βενιζέλο

2.Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κύριο Ρέππα

3. Υπουργό Εσωτερικών, κύριο Καστανίδη

4. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κύριο Λοβέρδο

5. Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κύριο Κουτρουμάνη

Θέμα: «Εξαίρεση του τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής – Κοινωνικής Πρόνοιας από την κατάργηση κενών και κενούμενων οργανικών θέσεων»

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε με το άρθρο 33 του Σχεδίου Νόμου με τίτλο: «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015», καταργούνται οι κενές κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, οργανικές θέσεις καθώς και οι οργανικές θέσεις των υπαλλήλων που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδίου Σχεδίου Νόμου. Επιπλέον με το άρθρο 33 από την πρόβλεψη αυτή εξαιρούνται μόνο οι κενές οργανικές θέσεις του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.


Κατά συνέπεια, όλα τα παραπάνω ισχύουν και για τον τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Πρόνοιας και γενικότερα της Κοινωνικής Πολιτικής, ο οποίος ήδη εδώ και χρόνια χαρακτηρίζεται από μία κατάσταση υποστελέχωσης με συνέπεια την αδυναμία ανταπόκρισης του συστήματος παροχής κοινωνικής φροντίδας στις κοινωνικές ανάγκες της χώρας. Ειδικότερα, οι ελλείψεις Κοινωνικών Λειτουργών στις κάθε είδους Κοινωνικές Υπηρεσίες, σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, φαίνεται να είναι τραγικές.

Επιπλέον, σήμερα με το μεγάλο κύμα συνταξιοδότησης από το Δημόσιο τομέα που έχει εκδηλωθεί, ολόκληρες δομές κοινωνικής φροντίδας κινδυνεύουν να κλείσουν ενώ άλλες λειτουργούν με παντελή έλλειψη επιστημονικού προσωπικού. Την ίδια στιγμή οι Δήμοι της χώρας υποχρεούνται από το Πρόγραμμα Καλλικράτης να συστήσουν οργανικές μονάδες Κοινωνικής Πολιτικής για να ασκήσουν τις αρμοδιότητες του τομέα της πρόνοιας χωρίς να διαθέτουν το αντίστοιχο στελεχιακό δυναμικό.

Με αυτά τα δεδομένα δεν χρειάζεται καν να μιλήσουμε για το πόσο μακρινή φαίνεται για τη χώρα μας η στελέχωση των Προνοιακών και Κοινωνικών Υπηρεσιών με ικανό αριθμό Κοινωνικών Λειτουργών ως ελάχιστη προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία του Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας.

Στη σημερινή συγκυρία με τη δραματική αύξηση της ανεργίας, τη συρρίκνωση του οικογενειακού εισοδήματος, την αύξηση της φτώχειας και την αύξηση του αριθμού των μελών των πολλαπλών κατηγοριών ευπαθών κοινωνικών ομάδων, οι κοινωνικές υπηρεσίες καλούνται να αντιμετωπίσουν αυξημένες ανάγκες και ζήτηση. Ήδη, από τα μέχρι τώρα στοιχεία αποδεικνύεται ότι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας απευθύνονται σε κοινωνικές υπηρεσίες για την κάλυψη βασικών αναγκών τους και την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας. Τυχόν αδυναμία ανταπόκρισης των υπηρεσιών σε αυτές τις ανάγκες είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει συμπολίτες μας στην απόλυτη εξαθλίωση και την κοινωνία μας σε συνθήκες διάλυσης του συνδετικού ιστού της.

Κατά συνέπεια πιστεύουμε ότι τούτη τη στιγμή είναι περισσότερο ανάγκη από ποτέ για πολιτικές ενίσχυσης των κοινωνικών οργανισμών καθώς επίσης και των στρατηγικών ένταξης των κοινωνικά αδύναμων ομάδων, όπως είναι οι άνεργοι, οι ηλικιωμένοι, οι ψυχικά ασθενείς, οι εξαρτημένοι, οι άστεγοι, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, οι χρόνια πάσχοντες, όλοι αυτοί που είχαν ανάγκη τις κοινωνικές υπηρεσίες και σήμερα τις έχουν περισσότερο από ποτέ.

Η πολιτική των περικοπών και της λιτότητας, η οποία εφαρμόζεται  καθολικά, χωρίς να έχει προηγηθεί αξιολόγηση του έργου των φορέων και των κοινωνικών αναγκών, παρά τα βραχυπρόθεσμα οφέλη που φαίνεται να έχει, στην πραγματικότητα αυξάνει σημαντικά το δημοσιονομικό κόστος

Με δεδομένα ότι σήμερα οι Δομές Κοινωνικής Φροντίδας και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες αποτελούν τους βασικούς και μοναδικούς επίσημους φορείς του Κράτους για την παροχή κοινωνικής προστασίας και την άσκηση κοινωνικής πολιτικής για το παιδί και την οικογένεια ζητάμε:

Ø την εξαίρεση του τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής / Κοινωνικής Πρόνοιας από την πρόβλεψη κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων

Ø την ένταξη των προσλήψεων του τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής / Κοινωνικής Πρόνοιας στην αναλογία 1 προς 1

Ø την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου σύμφωνα με τις ανάγκες και τα αιτήματα που θα υποβάλλουν οι κάθε είδους φορείς και δομές Κοινωνικής Πρόνοιας / Κοινωνικής Πολιτικής χωρίς καμία μείωση.

Με δεδομένη την κοινωνική σας ευαισθησία ευελπιστούμε για τη θετική ανταπόκριση σας στο αίτημα μας.

 

Ενημερώσεις από Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.